zaterdag, april 01, 2006

Reclame?

Af en toe zie ik in afwachting van het journaal een stuk reclameblok en de laatste tijd verbaas ik me herhaaldelijk over de manier waarop bedrijven menen zich te moeten promoten.

Een bank laat ons zien dat de prioriteit meer bij oorverdovende muziek ligt dan bij concentratie op het beheer van het hen toevertrouwde geld en het voeren van een gesprek over de financiën is al helemaal onmogelijk.

Een biermerk profileerd zich als bestemd voor primitieve woestelingen met een enorme vernietigingsdrang. (in het kader van "Drank maakt meer kapot dan je lief is" wellicht?)

Een provider probeert ons te laten zien hoe ze ons tot in eeuwigheid der dagen zullen blijven achtervolgen met een zeurderig stemmetje.

Een ander biermerk probeert ons te overtuigen dat hun drank belangrijker is dan verkeers- en gedragsregels. Zelfs de politie is zo bevangen door de liefde voor deze drank dat overtredingen door de vingers worden gezien.

Maar goed: ze zijn altijd nog beter aan te zien dan de vele reclames voor financieringsmaatschappijen. Welke reclame vind jij nogal raar overkomen?

Geen opmerkingen: