maandag, april 17, 2006

Paasjaarmarkt.

Vanmorgen was ik vroeg op in de hoop voor de ergste drukte over de Paasjaarmarkt te kunnen struinen. Eigenlijk een beetje overdreven vroeg: de markt begint pas om tien uur en ik stond om half zes al aan de wastafel. Voor de medicijnen moet ik toch altijd al om een uur of zeven op, dus toen ik om even voor helf zes vanzelf wakker werd vond ik het niet de moeite me nog eens om te draaien.

Inmiddels is de markt bezocht. De voorraad kruiden is weer uitbundig aangevuld, ik kan weer een jaar vooruit met de sambal en ik heb maar een voorraadje spekkoek meegenomen voor bij de koffie. Bij één van de boekhandelaren kwam ik nog een stripboek tegen dat in mijn collectie ontbrak : het Joe-Bar racingteam deel 3 dat ik voor 1 euro mee kon nemen. Voor weinig geld kon ik ook nog een cd en een dvd van Johnny Cash meenemen. Allemaal bekend materiaal wat er op staat, eigenlijk dus meer voor de "heb" meegenomen dan dat het echt interessant was.

Straks moet ik me toch nog even door de topdrukte heenworstelen: bij een andre boekhandelaar kwam ik een boek van Jack Vance tegen waarvan ik niet zeker wist of dat al in mijn collectie zat. Dat bleek dus niet het geval, de verwarring kwam doordat in een verzamelbundel wel een gedeelte van het verhaal staat. Ik zal mijn schoenen met stalen neuzen er maar bij aantrekken.

Helaas bleek alleen de man met de tomatenplanten en dergelijke dit jaar niet aanwezig. Misschien dan over twee weken op Koninginnedag. Het is toch nog wat te vroeg om ze in de tuin te zetten, maar ze hadden mooi in de schuur nog een tijdje af kunnen harden.

Hebben jullie nog wilde aankopen gedaan vandaag?

Geen opmerkingen: