dinsdag, april 18, 2006

Wat een gedoe.

Wie heeft er ooit verzonnen dat er twee Paasdagen moeten zijn? Die persoon mogen ze van mij verbannen naar Paaseiland, kan hij Paasdagen vieren zoveel als hij wil.

Zit ik ineens met een week zonder maandag, met tot gevolg dat mijn hele schema gelijk in de war is. Normaal heb ik maandag de huishoudelijke hulp, maar deze week kwam die op dinsdag in verband met tweede Paasdag. Dat betekende dus ook de wasmachine volgooien en aan het werk zetten. Bovendien komt maandag de bakker langs. Deze week dus niet zodat ik verplicht boodschappen moest gaan doen om nog wat brood in huis te krijgen waarmee ik tot vrijdag toe kan. Bovendien had ik eind vorige week medicijnen besteld die ik normaal maandagmiddag nadat de hulp vertrokken was even opgehaald zou hebben. Ook dat moest ik er vandaag dus even bij doen.

En dan natuurlijk de zaken die altijd al op dinsdag gebeuren: alle rommel in de container gooien (afhankelijk van wat het is in de grijze of de groene), want die worden op woensdag geleegd. Bij de eierboer (die hier ook nog aan de deur komt) de voorraad eieren aanvullen (om de een of andere reden had ik er vandaag ineens veel minder dan het aantal waar ik het weekend mee was begon). En tenslotte het wekelijkse bezoek aan mijn kennissen inclusief de warme maaltijd.

Eigenlijk teveel voor één dag nietwaar. Dus ik reken er op dat jullie er begrip voor hebben dat ik nu pas aan het schrijven van een logje toe kom. Ik stel voor om al die tweede feestdagen maar eens een keer te schrappen. Het is gewoon veel te verwarrend, ik loop iedere keer te denken dat het vandaag maandag is. Had ik bijna mijn maaltijd gemist door dat gedoe.

P.S.: om scheve gezichten te voorkomen mag van mij het werkende deel van de bevolking er een evenredig aantal snipperdagen bijkrijgen zodat ze het lekker helemaal zelf uit kunnen zoeken.

Geen opmerkingen: