dinsdag, mei 16, 2006

Weekje Rijswijk, dag 2 - deel 1

Op maandag waren we redelijk vroeg op en zijn we na ontbijt en koffie vertrokken naar Scheveningen. Met bus 23: parkeren op Scheveningen kan aardig in de papieren lopen en met het mooie weer kon het wel eens een langdurige zoektocht worden om een plekje te vinden.

De bus deponeerde ons keurig in de buurt van het Kurhaus en na een winderige wandeling over de boulevard kwamen we aan bij Sea-life. Dit is een zeeaquarium, hoewel ze ook een deel "Amazone" hebben waar ondermeer een bassin met piranha's te bewonderen is (met een bordje erbij met het nadrukkelijk advies niet de vingers in het water te steken).

Binnen mocht niet geflitst worden (ook niet echt zinvol, je fotografeert dan hoofdzakelijk de weerkaatsing van de flits in het glas van het aquarium), zodat de foto's beperkt bleven tot wat rustiger beestjes in aquaria waar voldoende licht was.

Dat waren dus voornamelijk diverse roggen, hoewel een jonge hondshaai op de kweekafdeling er ook redelijk op kwam maar niet zodanig dat ik de foto hier wil laten zien. Het zelfde geldt voor de zeepaardjes in een andere nursery. Wat wel redelijk lukte (na verschillende pogingen: de visjes hingen steeds een paar tellen stil in het water en schoten dan weer alle kanten op) was een bak met schitterende blauwe visjes die wel licht leken te geven onder de tl-lamp boven de bak:
Image Hosted by ImageShack.us


Het meest spectaculaire was wel de onderdoorgang waar je vlak boven je hoofd ondermeer haaien zag overzwemmen. Door het volkomen heldere glas kreeg je de indruk dat je ze zo aan zou kunnen raken. Voor iemand die na een longtransplantatie nooit zal mogen (scuba)duiken een goede manier om een beetje een indruk te krijgen van hoe een duiker dit allemaal kan bekijken. Helaas waren deze dieren te veel in beweging bij te weinig licht om er een goede foto van te kunnen maken.

Wie dus al het moois in de diverse aquaria wil zien zal er een keer zelf naar toe moeten. Maar om een voorproefje te geven hieronder nog wat foto's van diverse roggen (weer aanklikbaar voor een grotere weergave)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Geen opmerkingen: