maandag, juni 26, 2006

Solidair?

Ik heb het programma met minister Hoogervorst gisteren halverwege uitgegooid. Dit om te voorkomen dat de plannen omtrent wat ik dit figuur toewenste al te vaste vormen aannamen.

Ik kreeg nog wel mee hoe hij over solidariteit dacht. Dat chronisch zieken geen noclaimkorting krijgen en daardoor flink duurder uit zijn met hun ziektekostenverzekering (terwijl de meesten al zoveel extra kosten hebben) was volgens hem heel solidair: daarmee kwamen de zieken een beetje tegemoet aan al die gezonde mensen die mee moeten betalen aan hun zorgkosten.
Kennelijk heeft dhr. Hoogervorst tijdens zijn studie geschiedenis ook geleerd achterstevoren te redeneren. Onder solidariteit wordt normaal gesproken verstaan dat de sterkeren de zwakkeren bijstaan; niet andersom.

Volgens de redenatie van Haha moeten we eigenlijk iedereen die geen gebruik maakt van de bijstand ook noclaim gaan geven en die dan korten op de uitkering van degenen die er wel gebruik van maken. Dat zou héél solidair zijn. En vervolgens geven we degenen die veel belasting betalen ook een korting, op te brengen door degenen die van een minimumloon of uitkering rond moeten komen. Dat is pas solidariteit.

Niet waar Haha (en vooral er breed bij blijven lachen hoor) (uh, ik ga dit log maar niet vervolgen, die plannen steken de kop weer op)

Geen opmerkingen: