woensdag, juni 07, 2006

Weekje Rijswijk, dag 4.

De dag dat mijn moeder jarig was. We hebben dus vooral op de komst van een volgende lichting verjaarsvisite zitten wachten. Tussendoor heb ik de gelegenheid te baat genomen wat van haar hobby's te fotografeeren.

Ondanks dat ze de pensioengerechtigde leeftijd ruim gepasseerd is blijft mijn moeder namelijk zeer actief. Niet alleen rijdt ze nog steeds auto en houdt ze er een volkstuin op na, maar ook is ze druk met een verscheidenheid aan creatieve hobby's: kaarten maken, papiervouwwerk, tekenen, kalligrafie, waterverf, softpastels, paverpol (een goedje waarin je lappen drenkt die je vervolgens modelleerd op een frame van ijzerdraad of gaas en dat vervolgens uithard en dan zelfs geschikt is om buiten geplaatst te worden) en nog het een en ander. Ze is nog steeds jaarlijks bezig met nieuwe cursussen om weer iets nieuws onder de knie te krijgen.

Op de foto van het vouwwerk is rechts nog net een deel te zien van de tekening die ze maakte van mijn overleden stiefvader. De tweede foto is een met waterverf ingekleurd kalligrafisch werkstuk. De derde is een foto van een softpastel waar toevallig geen glas in de lijst zat zodat deze goed te fotograferen was. De andere drie foto's laten wat paverpolwerkstukken en details daarvan zien.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Geen opmerkingen: