vrijdag, juni 09, 2006

Weekje Rijswijk, dag 5 (en 6)

Op donderdag brachten we een bezoek aan de Keukenhof. Hoewel we er vroeg waren (nog geen kwartier na openingstijd) was het al aardig druk bij de kassa's en we waren dus blij dat we al kaartjes hadden en zo door konden lopen.

Doordat het al wat verder in het seizoen was, en waarschijnlijk ook door het warme weer van die week, was een aantal veldjes met bollen al uitgebloeid maar toch waren er genoeg bloeiende bolgewassen te bewonderen. Veldjes met tulpen, narcissen, een rivier van blauwe druifjes omzoomd door witte narcissen: je moet een hele grote tuin hebben om zelfs maar één element te kunnen verwezenlijken.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Tulpen waren ondanks dat er al het een en ander uitgebloeid was in vele kleuren en vormen te bewonderen:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ook narcissen waren er nog genoeg te bewonderen:


Het feit dat sommige bollen uigebloeid waren werd wat mij betreft ook meer dan goed gemaakt doordat door de hele Keukenhof verspreid een grote hoeveelheid beelden werd geëxposeerd:


Een ander voordeel doordat we wat later in het seizoen kwamen was dat ook de rodondendrons en azalea's volop in bloei stonden:


Ook een aantal fraaie fonteinen zorgt voor mooie plaatjes in de Keukenhof:


Maar eigenlijk besteedde ik meer tijd aan het vastleggen van nog meer van de tentoongestelde beelden:


Verderop ontdekten we nog een gedeelte waar de viooltjes de boventoen voerden:


Maar zoals degenen die hier al langer komen wellicht al vermoedden kon ik het niet laten nog flink wat meer van de overal opduikende kunst op de foto te zetten:


Het is nogal een lap geworden. Eigenlijk was het mijn bedoeling aparte logs te maken: één met de bloemen en een tweede met de kunst. Maar omdat morgen om een uur of twaalf mijn moeder voor de deur staat voor een logeer partij tot volgende week woensdag komt er waarschijnlijk niet erg veel van uitgebreide logs plaatsen de komende dagen.

Helemaal stil zal ik wel niet blijven, maar ondertussen kunnen jullie je even vermaken met de plaatjes die zoals gewoonlijk weer aanklikbaar zijn voor een grotere weergave.

Oh, en dag 6. Die zou ik bijna vergeten. Veel bijzonders hebben we toen ook niet gedaan: we hebben de volkstuin bezocht en daar na het bewateren van de nodige planten lekker van het mooie weer genoten waarna we 's avonds vroeg hebben gegeten en ik in een volle, benauwd warme trein een voorspoedige reis terug naar Friesland had.

Geen opmerkingen: