dinsdag, juli 25, 2006

Helder licht.

We zijn al gewaarschuwd dat de energienota dit jaar hoger uit kan vallen. Eneco maakt het echter wel erg bont. Een man die terug kwam van vakantie trof een afrekening aan over twee maanden. Volgens Eneco had hij in die tijd 102.284 kuub gas en 20 miljoen kilowattuur aan stroom verbruikt, wat een rekening opleverde van € 2.144.607,90.

Omdat dat hem iets meer leek dan uit een vergeten lampje of waakvlam verklaarbaar was belde hij maar eens met Eneco.

De medewerkster van het callcenter bleek een nog helderder licht dan de lamp die kennelijk in zijn huis was blijven branden: "We zullen het wel uitzoeken. Maar U moet wel eerst betalen!". Ter geruststelling wist ze er nog aan toe te voegen dat er wel een betalingsregeling getroffen kon worden.

Gelukkig voor de man blijken niet alle medewerkers van Eneco een zonnesteek te hebben opgelopen. Een woordvoerder meldde na de conclusie dat het wel duidelijk was dat er iets fout was: "We verlangen natuurlijk niet dat meneer deze rekening echt betaald". Nou verwacht ik niet dat dat wel verlangen veel uit zou halen: er zijn niet veel mensen die een dergelijk bedrag ergens los achter de hand hebben, maar het is vast een geruststellende gedachte voor die man.

Maar wat ik me nu afvraag: als dit mis gaat, hoe correct zijn andere rekeningen dan? Want deze fout loopt in de gaten, maar hoe zit dat met eventuele andere fouten?

Geen opmerkingen: