vrijdag, juli 07, 2006

Ik zijn er bijna (maar nog niet helemaal) weer.

De PC is aan het begin van de avond teruggebracht, voorzien van een nieuwe cpu-fan (a raison van € 25 incl. ophalen en terugbrengen, valt me niks tegen).

Alleen ontdek ik nu een ander vervelend puntje: Norton Antivirus heeft, mogelijk door de hick-ups en het geheel op eigen houtje uitschakelen en herstarten, een klap van de molen opgelopen. Er werd geroepen dat de virusdefinities niet uptodate waren en na het uitvoeren van live-update bleef hij dat beweren terwijl de datum waarop de virusdefinities het laatst bijgewerkt waren ook ongewijzigd bleek.

Na wat speuren in de logs van Norton ontdekte ik een foutmelding, nalezen van de informatie daarover op de helpsite van Norton leerde me dat Norton verwijderd en opnieuw geïnstalleerd moet worden.

Prima, ik heb dan echter wel een probleempje: Norton was voorgeïnstalleerd op de pc toen ik hem kocht en ik heb er geen cd van. Bovendien was het begin dit jaar na het herinstalleren van Windows ook al nodig Norton er opnieuw op te zetten, dat heeft de reparateur keurig gedaan maar ook daar heb ik dus geen cd van. Dat wordt dus toch maar eens een recente versie van Norton gewoon in de winkel kopen.

Zondag komt een kennis me helpen om de oude versie te verwijderen (dat schijnt wat meer voeten in de aarde te hebben dan het verwijderen van andere programma's) en de nieuwe er op te zetten. Tot die tijd doe ik maar wat rustig aan met internetten en ga ik in ieder geval niets van het internet opslaan op mijn pc.

Het zijn handige dingen die pc's, maar kunnen ze die dingen niet eens fool- en foulproof maken? Aan de andere kant: het houdt me van de straat en dat is met dit weer niet verkeerd: bij mij binnenshuis is het een stuk aangenamer. Want het weer mag dan wat afgekoeld zijn, benauwd warm blijft het hier tot nu toe nog wel (vandaag ook weer 25 graden in de schaduw in mijn tuin op het zuiden)

Geen opmerkingen: