dinsdag, juli 11, 2006

Planning.

Plannen maken. Toch al niet een van mijn sterkste punten: meestal maak ik een wat halfslachtig plan waarvan tijdens de uitvoering vaker wel dan niet wordt afgeweken. Als ik dus eens iets goed denk te plannen krijg ik aardig de smoor in als die plannen vervolgens voor niets gemaakt blijken te zijn.

Aanstaand weekend zou ik wat vrienden uit Brabant op bezoek krijgen. De bedoeling was wat musea hier in het noorden te bezoeken. Ik had ook al helemaal verzonnen hoe we het met eten gingen doen (en een gedeelte al ingekocht) en de logeerkamer opgeruimd. Maar B. heeft sinds kort (na anderhalf jaar zoeken) weer werk en daar hoort een baas bij. Een baas die vind dat hij als recentste aanwinst de rotklusjes het beste kan krijgen. Zoals een oproepdienst voor het komend weekend, waar uiteraard absoluut geen mouw aan te passen was in verband met de eerder gemaakte plannen. Als je net anderhalf jaar zoekwerk achter de rug hebt ga je natuurlijk ook niet direct dwars liggen bij je net gevonden werkgever. Dus gaat het weekendje Friesland niet door.

Gelukkig gaat het aansluitend geplande bezoek van mij aan Brabant wel gewoon door, alleen zal ik nu met de trein die kant op moeten. B. moet uiteraard werken, maar de rest van de familie ziet echt wel kans mij aangenaam bezig te houden met boswandelingen, exposities en musea in de wijde omgeving.

Nu alleen nog verzinnen wat ik ga doen met die frisdrank die ik zelf niet drink en me proberen in te houden met de vracht nootjes en zoutjes die ik al ingeslagen had.

Geen opmerkingen: