vrijdag, augustus 18, 2006

(In)consekwent.

Ik ga geen commentaar leveren op de plannen in het concept verkiezingsprogramma van deze partij, dat hebben anderen al uitgebreid gedaan, maar bij het doorlezen van die lap tekst van 68 pagina's viel me wel iets op.

Het CDA neemt het zelf niet zo nauw met de regels. Of ze snappen het zelf ook niet meer helemaal. Want hoewel het concept gedateerd is op 17 augustus en de nieuwe spelling op 1 augustus is ingegaan houden ze zich absoluut niet aan die regels. Zo wordt overal in het concept appèl inderdaad zo geschreven terwijl dit volgens de nieuwe spelling als appel geschreven dient te worden. En reïntegratie, een woord dat vele malen op die manier geschreven voorkomt, hoort tegenwoordig geschreven te worden als re-integratie. Ik vermoed dat even het nieuwe groene boekje naast de tekst leggen nog wel meer van dit soort zaken op zal leveren.

Nu staat het buiten overheid en onderwijs iedereen vrij om die nieuwe spelling wel of niet te gebruiken. Als partij die zelf deel uitmaakte van de regering onder wiens verantwoordelijkheid die wijziging werd opgesteld en ingevoerd vind ik het echter niet erg consequent als je je dan zelf niet aan die regels houdt.

Geen opmerkingen: