zaterdag, augustus 12, 2006

Tactisch.

Tactus, een instelling voor verslavingszorg, had een lumineus idee: er werd een excursie geörganiseerd voor een groep alcoholverslaafden. En wat is er nu mooier voor een groep alcoholverslaafden die onder behandeling is om van zijn verslaving af te komen dan een bezoek aan een brouwerij.

Werkelijk een tactische meesterzet van Tactus.

Dat bleek direct na binnenkomst: één van de verslaafden deed een geslaagde greep in een jubileumkast met halveliterflessen Grolsch uit het jubileumjaar 1997, klipte de beugel los en werkte het negen jaar oude pilsje in rap tempo naar binnen.

De man die de rondleiding verzorgde had toen nog een slimme opmerking: hij kon er wel om lachen maar "als hij even had gevraagd dan had ik hem wel een vers pilsje bezorgd". Ja dat is slim hoor, een alcoholverslaafde die onder begeleiding van een instelling voor verslavingszorg een rondleiding krijgt bier gaan tappen.

Wat volgt? Een rondleiding in een casino voor gokverslaafden? Een uitje naar een XTC-lab voor drugsverslaafden? Of zullen we maar een uitje organiseren voor medewerkers van Tactus? Naar een psychiatrische inrichting bijvoorbeeld.

Geen opmerkingen: