zaterdag, augustus 12, 2006

Ballonnetjes.

Het kabinet heeft in de loop van haar bestaan genoeg proefballonnetjes opgelaten om een compleet luchtkasteel te bouwen. Maar nu loopt het zelf leeg.

Een dag nadat minister Peijs en staatssecretaris Ross bekend maakten niet terug te willen keren in een toekomstig kabinet geeft nu ook minister Hoogervorst te kennen zijn geluk in het bedrijfsleven te gaan zoeken. Hij is al het achtste lid van het kabinet dat het voor gezien houdt.

Als een bedrijf een dergelijke leegloop meemaakt ga je hard twijfelen aan de kwaliteit van de bedrijfsleiding. Als de ene na de andere leidinggevende opstapt ga je twijfelen aan de toestand van het bedrijf.

Nu bovendien Zalm na al het beloofde zoet zich doodschrikt en hard op de rem gaat staan als de de vakbonden ruimte zien om eens wat van de achterstand die de laatste jaren is opgelopen in te lopen middels een hogere looneis nu de groeicijfers er zo fraai uitzien begin ik dan ook ernstig te twijfelen aan die fantastische cijfers die het kabinet ons voorspiegelt.

Want kennelijk is dat beloofde zoet alleen mogelijk als we in ruil daarvoor vooral maar geen loonsverhoging krijgen. Zo wordt dat zoet dus wel heel duidelijk een kado uit eigen zak. Een volgend ballonnetje dat op het punt staat heel hard leeg te lopen.

Geen opmerkingen: