vrijdag, september 29, 2006

Van het ene uiterste...

in het andere.

De zakenman en miljonair Richard Branson die eerder pogingen deed als eerste met een ballon rond de wereld te varen heeft nu iemand anders hem daarbij voor is geweest een ander speeltje gevonden.

Had hij eerst het zo ongeveer traagste vervoermiddel door de lucht gekozen, nu richt zijn interesse zich op ruimtereizen. Hij wil niet alleen voor 2010 ruimtereisjes van een uur of 2 aan gaan bieden waarbij de klant met een vliegtuig tot 15 kilometer hoogte wordt gebracht en daarna gelanceerd wordt om op een hoogte van 100 kilometer kunnen ervaren hoe het is om gewichtloos te zijn (gezien het prijskaartje van € 150.000 weet je beurs dat al voor het vertrek). Dezelfde techniek lijkt hem ook geschikt om mensen in een half uur van Californië naar Londen te brengen of van Londen naar Australië.

Zitten we nu echt te wachten op manieren om nog sneller te leven, nog meer in nog minder tijd te kunnen doen en nog meer natuurlijke hulpbronnen op te stoken om maar snel, sneller, snelst te kunnen leven?

Inmiddels hebben trouwens al zo'n 200 mensen met meer geld dan goed voor ze is zich aangemeld voor een tripje in de ruimte. Want je moet er toch niet aan denken dat je partner bij het golfen een interessanter verhaal te vertellen heeft dan jij als het eenmaal zo ver is dat de tripjes werkelijkheid worden.

Geen opmerkingen: