zaterdag, september 23, 2006

We hebben een feessie gehad.

Zo het verjaardagsfeestje zit er weer op. Wel een drukte hoor, zeven kinderen, met wat vriendjes en vriendinnetjes, plus nog wat familie en bekenden. Het is maar goed dat ik steeds een boterkoek van 30x30 centimeter bak want zo'n dingetje van de supermarkt daar kom je niet ver mee met zo'n groep.

De (vijf)jarige is verblijdt met electrische quad, een strandtentje (dat door hem steevast vistentje wordt genoemd want hij wil er net als zijn oudste broer mee aan de waterkant gaan zitten en dan in het tentje overnachten in afwachting van de aanbeet van een karper: vast teveel naar dat visprogramma van RTL gekeken, want dat mag zijn oudste broer nog niet eens), een flink stel autootjes en een aardig oplopend bedrag aan contanten om zelf nog iets voor uit te zoeken.

Om het helemaal compleet te maken had de lagere school in de wijk een rommelmarkt georganiseerd waar voor een paar centen door alle kinderen een flinke tas vol allerhande op de kop getikt werd waar de ouders bijzonder blij mee waren. Vooral toen het binnen tien minuten over het hele terras en door de woonkamer verspreid lag.

Om ook de ouders enige rust te gunnen had de school gelukkig ter afsluiting van de dag ook nog een kinderdisco georganiseerd waar vier van de zeven even na zeven uur naar toe togen (de oudste twee zagen het niet zitten, de jongste van net één vond alle hapjes op tafel véél interessanter dan een disco, en de jarige was van mening dat de disco uiteraard speciaal voor hem was georganiseerd).

Na nog even in wat rustiger omstandigheden bij te hebben gepraat ben ik om een uur of acht maar naar huis gegaan (voordat de kinderschaar uitgefeest was: het is best leuk zo'n stel, en het is ook altijd weer heel gezellig, maar ik vind dat je als het niet je eigen kinderen zijn je uithoudingsvermogen ook niet al te zeer op de proef hoeft te stellen ;) )

Eén oktober het volgende feestje, dan van de moeder van het zevental dus dat zal waarschijnlijk met iets minder kindervriendjes en -vriendinnetjes gepaard gaan. Dinsdag zal ik het verzoek voor de taart wel door krijgen, ik gok op een kiwitaart.

Geen opmerkingen: