zondag, oktober 01, 2006

Samen.

Kennelijk heeft de tekstinfluisteraar van Balkenende hem verteld dat zijn verkondiging dat het alleen aan hem (OK en misschien ook een heel klein beetje aan zijn collega ministers) te danken is dat het weer goed gaat met Nederland niet zo goed aankomt bij het publiek.

Het nieuwe inzicht dat hem is ingefluisterd door hem verworven is leidt ertoe dat het nu heet dat we het samen gedaan hebben. "Samen hebben we een paar jaar achter elkaar de broekriem aangehaald" luidde dan ook de nieuwe prediking van JPB op het CDA congres.

Samen? Ja dat zal wel. Ik geloof er niets van dat er ook maar één gaatje extra nodig was in zíjn broeksriem. Bovendien heeft hij er wel heel goed voor gezorgt dat hij voldoende compensatie krijgt voor ieder vaag pijntje in zijn eigen portemonnee. En in die portemonnee zat genoeg om het even uit te kunnen zingen in afwachting van het zelfgeschapen zoet: dertig procent loonsverhoging als hij blijft zitten, en anders hebben ze gelukkig nog niet te fanatieke maatregelen genomen om de topsalarissen wat binnen de perken te houden dus is er voor hem nog geen man overboord als hem dat niet lukt.

Geen opmerkingen: