dinsdag, november 14, 2006

Valt best mee toch.

Zojuist even gekeken naar Mark Rutte in het programma "Recht door Zee"(je zou bijna gaan denken dat de programmamakers iets met de VVD hebben, gelukkig werden er toch ook wel een paar kritische vragen gesteld).

Toen hem vragen gesteld werden over de stijging van de ziektekostenverzekeringspremie vond hij dat maar gezeur, waar praten we nu over (uh, nou ruim 8% stjging toch?), het valt allemaal best mee. Dankzij de VVD (uiteraard) was de stijging zelfs lager dan minister Hoogervorst had voorzien dus daar moest iedereen zich niet zo druk om maken, in plaats daarvan zouden de mensen de VVD dankbaar moeten zijn.

Zou de heer Rutte er ooit bij stil hebben gestaan dat door het al op voorhand noemen van een veel hogere premie door de door hem vereerde Hoogervorst juist wel eens extra premiestijging in de hand kan worden gewerkt doordat verzekeringen daar naar toe gaan rekenen met het idee "als we daar nu wat onder gaan zitten lijkt het of het meevalt"? Of nagedacht hebben over de vraag of zeven euro (per verzekerde) meer per maand nou wel echt zo meevalt als je een minimuminkomen hebt? (ook als je een wat hoger inkomen hebt vind ik het trouwens níet meevallen).

Ik denk het niet: de heer Rutte maakt op mij meer de indruk van iemand die nog nooit zelfs maar bij het bestaan van mensen met een lager inkomen heeft stilgestaan.

Geen opmerkingen: