woensdag, december 27, 2006

't Is weer voorbij....

....die mooie zomer ook ja, maar daar gaat het nu even niet over. Ik heb het nu over de kerstdagen. Vandaag nog een verjaardag, dan Oud en Nieuw en vervolgens nog 3 verjaardagen in 2 weken en dan keert eindelijk de rust weer een beetje terug.

Het is trouwens wat met die Kerst: met de vrede op aarde wil het na 2000 jaar nog steeds niet zo lukken: Afghanistan, Irak, de Gazastrook, alsof het nog niet genoeg was loopt het in Somalië ook aardig uit de hand en in Beverwijk loopt een familiefeestje uit op een schietpartij. Vreten op aarde lukt trouwens ook niet zo best: in de Westerse landen mogen we dan ons best gedaan hebben om de dieetclubs van een flinke omzet te verzekeren in 2007; wereldwijd zijn er waarschijnlijk meer mensen die op een houtje (als ze dat al hadden) hebben zitten bijten dan mensen die een kalkoen, wildbraad, biefstuk of varkenshaas op tafel konden zetten.

Ik krijg er altijd een wat dubbel gevoel van: ter herdenking van de geboorte van iemand die naastenliefde hoog in het vaandel had staan gaan de meeste mensen hier over tot het verwennen van zichzelf. Ik denk dat ik toch maar het bedrag dat ik "bespaard" heb door tweede kerstdag gewoon wat aardappels, spercieboontjes en een karbonaatje te eten maar eens over moet maken op de girorekening van een goed doel.

Zodat die het nieuwe jaar goed kunnen beginnen en we misschien eind volgend jaar kunnen zeggen "het is weer voorbij": hongersnood: voorbij, (burger) oorlog: voorbij, alle slachtoffers van natuurrampen zijn geholpen. Een onrealistische droom?

Waarschijnlijk wel, maar wie zegt dat je onrealistische dromen toch niet zo veel mogelijk mag proberen te laten uitkomen?

Geen opmerkingen: