woensdag, januari 24, 2007

Hamsteren!

Iedereen zal ondertussen het verhaal van de hamster in de Appie H. in Oosterhout wel gehoord hebben. En de meesten schijnen het wel een leuke grap te vinden, gebaseerd op de reclames van Appie.

Ik denk daar toch anders over. Misschien ben ik er wat kritischer over omdat ik in verband met de immuunsuppressie extra goed op voedsel hygiëne moet letten, maar ik kan niet lachen om een dier in een levensmiddelen zaak. Zeker niet als dat los rond loopt en ik weet niet waar aan knaagt en op poept en piest. Ook Appie zal er ondanks het aanvaarden van de excuses van de voormalige eigenaren ongetwijfeld nog steeds niet echt blij mee zij: daar moeten ze maar afwachten waar op een gegeven moment een klant na het wegpakken van iets uit een stelling ineens de keutels tegenkomt.

Bovendien mag het dan veel vaker voorkomen dat jongeren op hun huisdier uitgekeken zijn, of de tijd die de verzorging kost te veel vinden worden, maar als je dan van het dier af wilt doe je dat op een manier die het dier niet in gevaar brengt. Het is nu goed afgelopen voor de hamster doordat iemand hem als hamster herkende en men hem met de nodige moeite wist te vangen. Het diertje bleek op dat moment al behoorlijk uitgedroogd en uitgehongerd. En net zo makkelijk had iemand alleen op een gegeven moment een beest weg zien schieten en had Appie de ongediertebestrijding ingeschakeld. Dan was het waarschijnlijk heel wat minder goed met het beestje afgelopen.

Volgende keer even nadenken of die grap die je zo leuk lijkt - en die je aan de tv-beelden te zien nog steeds eigenlijk best wel lollig vind - wel echt zo leuk is jongens.

Geen opmerkingen: