donderdag, april 26, 2007

Het gaat nog steeds lekker.

Maar niet heus. Begin december kregen we bericht dat de gebruiksovereenkomst voor het nieuwe clubgebouw er uiterlijk 16 december zou zijn. Reden om een ledenvergadering bij elkaar te roepen om een en ander te bespreken en te bepalen over welke punten nog nader onderhandeld zou moeten worden.

Maar wat er ook kwam: geen gebruiksovereenkomst. Maar de gemeente was er druk mee bezig , alleen moest de juridische afdeling er nog naar kijken. Maar wat er ook kwam: geen gebruiksovereenkomst. Normaal hebben we de laatste zaterdag van februari of de eerste van maart de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Om niet nogmaals een extra vergadering te moeten beleggen hebben we die enige tijd uitgesteld maar omdat wederom toegezegd werd dat de gebruiksovereenkomst er nu echt snel aan zou komen hebben we uiteindelijk de vergadering toch maar bijeen geroepen.

Maar, je raad het al, weer geen gebruiksovereenkomst. Vorige week woensdag kregen we tijdens de bestuursvergadering te horen dat het oude gebouw het komend weekend ontruimd zou moeten worden. Dinsdag 1 mei zouden we dan het gebouw over moeten dragen zodat het gesloopt kan worden. De gebruiksovereenkomst voor het nieuwe gebouw zou uiterlijk vrijdag (20 april) aan ons toegezonden worden. Reden om gisteravond weer een bestuursvergadering te beleggen om een en ander te bespreken.

En, je mag niet meer raden, de gebruiksovereenkomst was er weer niet. En nu kregen we ineens te horen dat die niet van de gemeente gaat komen maar van de woningbouwvereniging die over dit punt tot nu toe helemaal niet in beeld was geweest.

En nu zouden we dus het oude gebouw al moeten ontruimen en overdragen aan de slopers voordat we ook maar enige zekerheid hebben over hoe het komt met het nieuwe gebouw. Dat we het gebouw al moeten ontruimen voor het nieuwe gebouw gereed is wijkt ook al af van de gemaakte afspraken.

Alles bij elkaar reden om geen genoegen te nemen met een en ander en dit weekend het clubgebouw níet te ontruimen. Eerst zal er een voor ons acceptabele overeenkomst voor het nieuwe gebouw moeten liggen. En nu maar zien hoe we de slopers ervan kunnen overtuigen dat ze dinsdag niet met die shovel door het gebouw heen mogen.

P.S.: gezien de manier waarop de gemeente Smallingerland met haar verenigingen omspringt, die toch ook een belangrijke maatschappelijke functie vervullen, begin ik het ergste te vrezen voor de manier waarop deze gemeente de WMO uit gaat voeren.

Geen opmerkingen: