maandag, april 16, 2007

Valt dat even tegen.

Ik lees net nog even de Drachtster Courant van afgelopen vrijdag door. Met daarin een verhaal over iemand die aan de marathon van Rotterdam ging deelnemen om geld voor het Parkinsonfonds bij elkaar te lopen. Een ziekte waaraan zijn schoonvader lijdt. Hij had al 31 sponsors die een bedrag per kilometer zouden inbrengen en hoopte op 2000 euro uit te komen.

Vorig jaar liep hij voor het eerst een halve marathon en nu denkt hij zich wel aan een hele te kunnen wagen. Hij had daarbij voor de marathon van Rotterdam gekozen om twee redenen: ten eerste omdat het dé marathon van Nederland is. En ten tweede omdat die gehouden wordt in een mooie tijd van het jaar als het nog niet zo warm is.

Ik geloof dat dat laatste hem behoorlijk tegengevallen zal zijn. Maar hopelijk heeft hij wel de finish gehaald, of zijn de sponsoren zo sportief de warmte en het stopzetten van de marathon als overmacht te beschouwen en toch het hele bedrag te betalen. Want het zou toch jammer zijn als een dergelijk initiatief door het mooie weer juist de mist in ging.

Geen opmerkingen: