zondag, juni 10, 2007

Pas op: magnetisch.

Bij het zappen liep ik vanmorgen weer eens tegen de reclame voor de Bio-Stabill aan. Waarin een nieuw onzin puntje bleek te zijn opgenomen.

Je moet, volgens Tineke, credit-cards en bankpasjes uit de buurt van het ding houden want het magnetisme zou die beslist beschadigen.

Dat is de grootste larie die bestaat. Ten eerste is het magnetisme van die dingen, als het al aanwezig is, dermate gering dat het bij onderzoek ervan niet eens te meten viel. Als je bij de speakerbox van je stereo langs loopt krijgt de kaart al vele malen meer magnetisme te verduren.

Ten tweede zijn dergelijke kaarten weliswaar gevoelig voor magnetisme maar is die gevoeligheid heel wat minder dan vaak gedacht wordt. In het programma Mythbusters was al eens te zien dat ze zelfs na rechtstreeks contact met behoorlijk zware magneten nog perfect werkten. Uiteindelijk bleken ze wel door magneten te verwoesten maar daar moesten wel speciale en extreem zware magneten aan te pas komen die je in het dagelijks leven normaal gesproken nooit zult tegenkomen.

Tineke zit op aangeven van de maker van de Bio-Stabil dus weer eens complete onzin te verkondigen.

Geen opmerkingen: