maandag, juli 30, 2007

Beestjes.

Ik heb op het ogenblik wat huisdieren. Niet de katten van de buren die nog steeds af en toe even aanwippen voor een aai over de bol. Maar ook deze zijn spontaan binnengekomen.

De eerste is een vlinder, een atalanta, die het buiten kennelijk te koud, te nat danwel te winderig vond en zijn heil binnenshuis heeft gezocht. Als hij besloten heeft om niet langer tegen het plafond te gaan zitten vang ik hem wel een keer en zet hem weer buiten, want hij mag hier dan droog en warm zitten, veel te eten is hier binnen niet voor hem te vinden.

De tweede gast wilde kennelijk ook graag de nattigheid ontvluchten maar met deze ben ik wat minder blij. Zaterdag avond zag ik ineens een muis over de vloer van de woonkamer racen. Ik heb nog geprobeerd hem/haar op diervriendelijke wijze kwijt te raken door hem/haar de bijkeuken in te jagen terwijl de achterdeur openstond en op een gegeven moment dacht ik het diertje ook de deur uitgejaagd te hebben. Niets bleek echter minder waar: zondagavond scharrelde hij/zij weer door de keuken en de kamer.

Wat het nog wat storender maakt is dat het beestje kennelijk door heeft dat er in de koelkast iets eetbaars te vinden moet zijn. Omdat hij/zij met die kleine pootjes de deur niet open kan krijgen heeft het beestje een andere manier verzonnen om toch in de koelkast te komen en probeert het zich een weg door de rubbers heen te knagen. Dat soort activiteiten is niet goed voor mijn levensmiddelen en al evenmin voor het energieverbruik van de koelkast zodat ik nu maar, tegen mijn gewoonte, mijn toevlucht heb genomen tot rigoreuzere maatregelen: er staan op twee plaatsen waar ik hem een paar keer heb gezien doosjes met een maaltijd die hem/haar zwaar op de maag gaat vallen.

Geen opmerkingen: