donderdag, juli 05, 2007

CU-SGP vinden Europese promotiespot sexfilm.

Een spotje van 44 seconden van de Europese Commissie is de Christenunie-SGP (die in het Europese Parlement gezamelijk één fraktie vormen) in het verkeerde (keel)gat geschoten.

In het spotje van 44 seconden dat op YouTube geplaatst is, de Commissie wil zich ook eens van zijn moderne kant laten zien, worden scenes uit diverse Europese speelfilms getoond om de Europese filmindustrie te promoten. Met thema's als liefde en vriendschap wil men de steun van de Commissie aan die Europese filmindustrie tonen.

En daarvoor heeft men dus een aantal scenes met vrijages uitgekozen die volgens CU-SGP, ondanks dat er in mijn ogen niets al te expliciets te zien is, onder sexfilms vallen en daarom zo snel mogelijk weer verwijderd moeten worden.

De Commissie zegt tevreden te zijn over het effect van de filmpjes. De CU-SGP is het daar niet mee eens. "Een 'goedkope' methode en 'ongepast gezien de bezorgdheid over de seksualisering van de maatschappij", stelt de partij. "Het filmpje geeft bovendien een vertekend beeld van het werk van de EU." De fractie vraagt de Commissie of zij denkt dat zo de betrokkenheid van de burger bij de EU wordt vergroot.

Drukte om niks volgens mij. Ik vraag me alleen af of de Europese filmindustrie nu wel zo blij zal zijn met de suggestie die gewekt wordt.

Om je eigen oordeel te kunnen vellen kun je het filmpje HIER zelf even bewonderen.

Geen opmerkingen: