woensdag, augustus 15, 2007

Familiebedrijf 11 - WoW week 33-2007

De volgende morgen waren ze weinig verder gekomen dan de conclusie van het lab dat de asbak inderdaad het moordwapen was geweest. Er stonden een aantal vingerafdrukken op de voet die mogelijk van de moordenaar waren maar deze kwamen niet in de database voor.

De Nerd klopte op de deurpost en kwam binnen. “Er klopt heel wat niet in die administratie, er verdwenen de laatste jaren aanzienlijke bedragen”. Op de vragende blik van Sanders vervolgde hij: “wat in ieder geval duidelijk is, is dat er gerommeld werd met kortingen. Als je als bedrijf een factuur ontvangt staat daar vaak een toeslag op die afgetrokken mag worden als je op tijd betaald. Wat er gebeurde is dat de leveranciers betaald werden onder aftrek van dat bedrag maar dat die bedragen vervolgens als één post naar een andere rekening werden overgeboekt. Na de verwerking van het elektronische bankafschrift werden vervolgens de bedragen aangepast zodat het leek of de facturen betaald waren zonder die aftrek en verdween de overboeking naar die aparte rekening uit de boeken. Als je voor miljoenen inkoopt per jaar gaan die bedragen behoorlijk aantikken”.

“Verduistering dus?” vroeg de Bruin. De Nerd knikte “misschien is er nog meer gebeurd, maar ik moet er van de chef mee ophouden. Er is geen aangifte van fraude dus wat hem betreft zit ik mijn tijd te verknoeien met zaken waar ik niets mee te maken heb. Er zat in ieder geval een behoorlijk verval in de winsten, hopelijk heb je hier genoeg aan”.


(De afleveringen van dit vervolgverhaal werden geschreven in het kader van Write on Wednesday. Iedere overeenkomst met bestaande personen of voorvallen berust louter op toeval. Voor het hele verhaal in de juiste volgorde zie HIER © Frans54)
De opdracht en de spelregels van Write on Wednesday vind je nog steeds bij Marloes.

Geen opmerkingen: