woensdag, augustus 15, 2007

Familiebedrijf 12

Toen de Nerd vertrok stapte de rechercheur die de gesprekken met het personeel geleid had het kantoor binnen. “Er heerst daar heel wat onvrede. Vooral die Margreet heeft zich sinds de dood van “de ouwe” niet geliefd gemaakt met nogal wat bezuinigingen en het ontslaan van mensen die “niet meer mee konden komen”. Volgens haar noodzakelijk gezien de afnemende winst. Het personeel meent dat het vooral was om de zakken van de kinderen te spekken want ze hebben nog steeds evenveel werk”.

Sanders slaakte een zucht. “Daar zaten we nou echt op te wachten: nog meer potentiële verdachten. Had iemand nog iets gezien of gemerkt?”. De rechercheur schudde zijn hoofd. “Nee, wel konden ze bevestigen dat die Merlijn gelijk met hen geluncht heeft in de personeelskantine. Dat doet hij trouwens altijd en hij ligt ook wel goed bij ze, hij lijkt nog het meest op zijn vader zeggen ze”.

De Bruin haalde zijn schouders op. “dat zegt ook niet alles, even naar het kantoor van Margreet en weer terug kost maar een paar minuten”. Sanders knikte. “Ik had om de vingerafdrukken van die boekhouder en van de van Horkens willen vragen maar ik denk dat we ze van het hele personeel en van de door Margreet ontslagen werknemers moeten zien te krijgen”. Nu zuchtte de rechercheur: “ik zal er wat mensen op zetten”.

Sanders zakte onderuit in zijn denkstand en bromde “doe dat, misschien hebben we dan de dader of vervallen er in ieder geval wat van die potentiële verdachten”.

(De afleveringen van dit vervolgverhaal werden geschreven in het kader van Write on Wednesday. De WoW opdracht van deze week was "Verval". Dus niet het werkwoord vervallen dat ik hier gebruik. Toch heb ik deze aflevering er maar gelijk achteraan gezet om wat extra vaart in het verhaal te houden.
Iedere overeenkomst met bestaande personen of voorvallen berust louter op toeval. Voor het hele verhaal in de juiste volgorde zie HIER © Frans54)
De opdracht en de spelregels van Write on Wednesday vind je nog steeds bij Marloes.

Geen opmerkingen: