donderdag, augustus 02, 2007

Familiebedrijf -9- (WoW week 31-2007)

Nadat ze Martijn uit zijn cel hadden gehaald en hem uit hadden gelaten werden ze gewenkt door de centralist. “Telefoon voor U, de het schijnt dringend te zijn”. Sanders nam de telefoon over , luisterde en zei : “Mooi, we komen er aan”.

Tegen de Bruin zei hij: “Ze hebben het moordwapen gevonden in de struiken. En dat ladeblok waarin de sleutel was afgebroken hebben ze open en daar schijnt interessant materiaal in te zitten”.

Toen ze bij het kantoor arriveerden kwam de in een plastic overall gehulde man van de TR op ze af met een plastic zak. “We zijn hier klaar, ik ga me nu van dit zweetpak ontdoen, maar dit is waarschijnlijk het moordwapen”.

De zak bevatte een grote staande asbak , het deksel ontbrak en er zat een fikse deuk in waaraan wat haar en bloed kleefde. De TR man kwam terug “het deksel lag onder het bureau, we zullen het haar en bloed nog onderzoeken maar het lijkt mij duidelijk. Gezien de situatie vermoed ik dat ze dat bureau wilde openen of sluiten en toen neergeslagen is waarbij de sleutel afbrak. Dit komt uit die la”. Hij gaf Sanders een stapel dossiermappen met foto’s. “Volgens de secretaresse van mevrouw van Horken zijn dat Merlijn, de jongste broer, en zijn secretaresse”.

“Gelukkig dat die sleutel afbrak, anders waren we dit bewijsmateriaal ongetwijfeld kwijt geweest” merkte de Bruin op. Sanders bromde alleen maar: “of het bewijsmateriaal is moeten we afwachten, maar dit vraagt zeker om nader onderzoek”.(De afleveringen van dit vervolgverhaal werden geschreven in het kader van Write on Wednesday. Iedere overeenkomst met bestaande personen of voorvallen berust louter op toeval. Voor het hele verhaal in de juiste volgorde zie HIER © Frans54)
De opdracht en de spelregels van Write on Wednesday vind je nog steeds bij Marloes.

Geen opmerkingen: