maandag, oktober 08, 2007

Liever?

In het RTL nieuws zat vanmorgen een item over een rapport van het Nederlands Instituut voor budgetvoorlichting (Nibud) over de mate waarin mensen met hun financiële toekomst bezig zijn.

Dat bleek nogal tegen te vallen, vooral dertigers en mensen met een lager inkomen blijken weinig van hun financiële toekomst te weten en zich er ook niet zo mee bezig te houden. Voor de meeste mensen blijkt geld voor later minder interessant dan geld dat je direct kan uitgeven. Ook bleek dat mensen met een inkomen tot modaal maar beperkt tot sparen komen. Iets waar Nibud zich nogal zorgen over maakt.

RTL verbond vervolgens een volgens mij nogal vreemde conclusie aan dat beperkte sparen: "Mensen met een modaal of lager inkomen blijken hun geld liever direct uit te geven".

Ik betwijfel toch ten zeerste of dat veel met liever te maken heeft, ik vermoed toch eerder een kwestie van niet anders kunnen. Dit is ook wat uit het persbericht van Nibud duidelijk naar voren komt. Betaald RTL zijn verslaggevers en redacteuren misschien zo veel dat die zich geen voorstelling kunnen maken van "niet kunnen sparen"?

Geen opmerkingen: