donderdag, januari 17, 2008

Gekkenhuis.

Er blijven momenteel maar zaken op me af komen waar ik eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. Met tot gevolg dat ik al een week geen krant heb gezien en helemaal niet aan het bijwerken van mijn log toekom, laat staan aan het lezen van wat anderen te melden hebben.

Het afgelopen weekend was ik in Brabant waar het weekend iets anders verliep dan gepland. B. bleek woensdag grandioos door zijn rug te zijn gegaan dus de gebruikelijke bezoeken aan exposities, beeldentuinen en ateliers gingen deze keer niet door. In plaats daarvan hebben we ons vermaakt met puzzels en dergelijke en zijn we alleen zondag even naar de expositie van de VOBK (Vereniging van Oosterhoutse Beeldend Kunstenaars), waar ook werk van hen beiden hing, geweest.

Zondag avond heb ik op de terugreis nog even een kleine omweg gemaakt om via Eindhoven te reizen waar R. (de mannelijke helft van een ander Brabants vriendenstel) donderdag geopereerd was. Daar kon ik gelijk zien dat Beethoven en Berandal, de nieuwe boxers van de bazen van de in 2006 overleden Beethoven, flink gegroeid waren sinds afgelopen zomer. De nieuwe Beethoven moet trouwens beslist niet gezien worden als vervanging van de oude: ze vinden het gewoon een mooie naam, maar de oude Beethoven was onvervangbaar.

Deze week ben ik al dagenlang bezig allerlei problemen van de motorclub op te lossen: de energielevering aan het nieuwe clubgebouw blijkt indertijd door projectontwikkelaar/aannemer/woningbouw wat gemakkelijk opgevat: weliswaar zijn er per gebruiker afzonderlijke meters, maar dit blijken tussenmeters te zijn waar NUON niets mee te maken zegt te hebben met tot gevolg dat wij als eersten die zich aanmelden de hoofdmeter mogen betalen en nu dus een fikse afrekening hebben ontvangen en te maken krijgen met een nieuw voorschot dat per maand meer dan 10% van ons jaarbudget op dreigt te slokken.

Dat levert heel wat getelefoneer op en gisteren een bespreking bij de woningbouwvereniging, waar ook het contract voor het gebruik van het gebouw nog steeds niet helemaal rond is. Het probleem wordt nu aangepakt en straks mag ik eerst nog even de standen van de individuele meters van de verschillende gebruikers op gaan nemen en aan de woningbouw doorgeven die dan zal berekenen wat de aandelen van ieder in de eindafrekening van vorig jaar zijn en zal zorgen dat de aandelen van de andere verenigingen zo spoedig mogelijk aan ons terugbetaald worden.

Op het moment dat deze situatie definitief opgelost is mogen we die exercitie dan nog een eer herhalen. Dat zal niet te lang mogen duren want we hebben met het begin van het nieuwe motorseizoen dat geld straks gewoon zelf nodig. Als het dus niet bijtijds geregeld is zit er voor mij niets anders op dan de incassomachtiging voor de voorschotbetalingen in te trekken en wat eventueel nog van onze rekening wordt afgeboekt te storneren. Wat dat voor gevolgen heeft laat zich makkelijk raden: dan zitten binnenkort alle vier de verenigingen in het donker en in de kou.

Bij al dit gedoe komt dan ook nog dat de administratie over 2007 afgesloten moet worden, een toelichting daarop t.b.v. van de ledenvergadering gemaakt moet worden en dat de nota's voor de contributie, deelname clubweekend etcetera deze maand de deur uit moeten.

Ik krijg mijn dagen dus momenteel wel vol en mijn ogen moe, waardoor er weinig fut en zicht overblijft om hier nog wat te schrijven en nog uitgebreid elders te gaan lezen. Het is even niet anders.

Geen opmerkingen: