dinsdag, januari 22, 2008

Het blijft een gekkenhuis.

De administratie van de motorclub is ondertussen een heel eind in orde, kas, bank en giro rekening zijn helemaal verwerkt en kloppen ook nog. Nu nog de chaos van het clubgebouw in het programma zien te krijgen. Daar zitten een hoop bonnen tussen die ik eerst moet onderverdelen omdat er zowel inkopen ten behoeve van het gebouw als ten behoeve van de voorraden op staan, voorschotten die in stukjes en beetjes afgerekend zijn, omzetlijsten die men gemakshalve maar niet opgeteld heeft (daar krijgt het barpersoneel op de ledenvergadering nog wel wat over te horen). Leuke legpuzzel dus.

De toelichting wordt ook een leuke puzzel: de chaos met de energielevering moet de leden wel goed uitgelegd worden, de gemaakte kosten voor het gebouw moeten een beetje begrijpelijk gespecificeerd en hoe een en ander met de reservering verrekend is uitgelegd op een manier die ook boekhoudkundige leken begrijpen. En dan ben ik nog maar net begonnen aan het opmaken van de circa 100 nota's voor contributie, donatie en deelname aan het clubweekend die ook voor het einde van deze maand de deur uit moeten.

Ook het ziekenhuis werkt niet echt mee. De uitslagen van het maagonderzoek van december heb ik nog niet. Wel zijn een aantal afspraken al een paar keer veranderd en is nu de volgende afspraak bij de maag/lever/darm-dokter van 27 maart naar 28 februari verplaatst.

Ondertussen komen er ook af en toe mensen met hun zorg/kinder/huurtoeslag langs om even te laten controleren of die klopt wat ook de nodige tijd vreet.

Dan gaf afgelopen maandag de slang van de stofzuiger ook nog definitief de geest (hij werd al een tijdje met een grote hoeveelheid tape nog enigszins bij elkaar gehouden). Omdat de stofzuiger inmiddels een jaar of 30 oud is ben ik maar niet begonnen aan het zoeken naar een vervangende slangenset (die zou ongeveer de helft kosten van een nieuwe stofzuiger schat ik in) en heb ik vanmorgen een nieuwe opgehaald bij de Kijkshop die een Bestron stofzakloze stofzuiger leuk in de aanbieding had. Was nog een heel gesjouw met die doos, de Kijkshop zit ongeveer een kilometer bij mij vandaan en het was niet echt een handig formaat om mee te sjouwen.

Om het af te maken heb ik dan sinds vrijdag ook weer eens last van een stevige verkoudheid die mij omgetoverd tot een wandelende nies- en snotterbui met een wattig hoofd en keelpijn. Geen koorts, dus geen reden tot paniek, maar mijn werktempo wordt er niet beter op met zulke grappen.

Oh, en als er nog iemand belang heeft bij een 30 jaar oude Holland Electro stofzuiger met alle accessoires, een voorraadje stofzakken en een ernstig kapotte slang maar met een nauwelijks verminderde zuigkracht is het ding wat mij betreft gratis af te halen (en anders gaat hij gewoon de eerstvolgende keer dat mijn moeder hier is en ik dus vervoer heb naar het inzamelpunt)

Geen opmerkingen: