donderdag, januari 31, 2008

Simpel/dromen (WoW week 5-2008)

Hij zit als gewoonlijk aan het einde van de bar. Hij hangt altijd scheef op zijn kruk. Drinkt op zijn gemak zijn bakje koffie. Later op de dag een pilsje. Steeds is hij in beweging.

Meebewegend op de muziek die klinkt. Soms met één vinger het ritme op de bar aangevend. Dan weer schieten zijn vingers over de bar alsof het een piano is. Als iemand vraagt op te houden met dat zenuwachtige gedoe stopt hij even. Heel even maar, hij kan het niet laten.

Hij speelt luchtgitaar. of neemt de drums voor zijn rekening waarbij hij in zijn enthousiasme wel eens zijn consumptie omstoot zodat de koffie in het schoteltje staat of het bier van de bar druipt. Dat komt hem dan op een verwijtende blik van de barkeeper te staan die er echter niets van zegt als hij met een doekje aan komt lopen.

Zelf zoekt hij geen contact, maar gaat een gesprek ook niet uit de weg. Meestal gaat het over koetjes en kalfjes, het weer, de voetbalwedstrijden van het afgelopen of het komende weekend, maar soms verteld hij over zijn leven. Over hoe hij op school niet mee kon komen omdat hij zo vaak ziek was. Hoe hij na zijn schooltijd direct in de Wajong belandde. Het lijkt hem niet zo veel te doen, hoewel hij er nooit vrolijk bij kijkt.

Sommigen zeggen dat hij simpel is. Ik denk dat hij zit te dromen. Over hoe het had kunnen zijn, wat híj had kunnen zijn als…..


(Dit verhaal werd geschreven in het kader van Write on Wednesday. Iedere overeenkomst met bestaande personen of voorvallen berust louter op toeval. © Frans54)
De opdracht en de spelregels van Write on Wednesday vind je nog steeds bij Marloes.

Geen opmerkingen: