vrijdag, februari 01, 2008

Kindertehuis.

Het zou mooi zijn als zo'n tehuis ook een thuis is. Dat het wel eens heel anders uitpakt was eerder deze week te zien bij Netwerk dat aandacht besteedde aan de toestand in een Bulgaars kindertehuis. Vandaag was er wederom aandacht voor dit onderwerp, nu naar aanleiding van het bezoek dat staatssecretaris Timmermans aan dat land brengt om poolshoogte te nemen (de opmerking dat hij orde op zaken gaat stellen neem ik maar niet te serieus, zo machtig is Timmermans niet in Bulgarije) in het tehuis uit de documentaire en in een ander tehuis. En maandag wordt er nog een keer aandacht aan besteedt in Netwerk als Timmermans mag vertellen hoe het tijdens dat bezoek gegaan is en hoeveel indruk de circa 10.000 handtekeningen die inmiddels onder de petitie zijn gezet al dan niet maakten.

Ik kan hier natuurlijk nog veel verder uit gaan wijden over dit onderwerp, maar eigenlijk heeft CiNNeR dat al prima voor haar rekening genomen met een log hierover waarin ook de linken naar Netwerk en de actiegroep die is opgericht. Helaas is de link naar de petitie die naar de Engelse petitie en kan deze niet door niet Britten worden ondertekend. Ik heb inmiddels via Google en de weblog van Femke Halsema de link gevonden naar de petitie van GroenLinks

Rest mij alleen nog eens te benadrukken dat dit niet typisch een probleem is van dit kindertehuis, evenmin een probleem waarop Bulgarije het patent heeft en zelfs niet een prbleem dat je alleen in het voormalige oostblok tegenkomt. Was er deze week niet ook een item in het nieuws over de behandeling in Nederlandse verzorgingstehuizen waar bijvoorbeeld cliënten maar worden vastgebonden om ze te beschermen tegen vallen?

Hopelijk is dit dus niet alleen reden tot aandacht en hulp voor dit ene Bulgaarse tehuis maar een aanleiding om veel breder aandacht te besteden aan dergelijke problemen en toestanden.

Geen opmerkingen: