dinsdag, april 22, 2008

Herrieschoppers.

De wijk waar ik woon gaat grootschalig op de schop. Dat levert al een paar jaar verkeersoverlast op en, wat ik zelf storender vind - ik kom lopend of op de fiets overal wel langs in het algemeen -, ook een hoop geluidsoverlast.

Een paar weken terug dacht ik dat na het kabaal van het sloopwerk en de herrie die een legertje bouwvakkers weet te veroozaken tijdens het bouwen van de nieuwe woningen eindelijk een tijdje van de storende geluiden verlost te zijn.

Dat was dus duidelijk verkeerd gedacht: vorige week begon men met het renoveren van de woningen aan de overkant bij mij in de straat. Niet inwendig, nee de voegen worden allemaal uitgeslepen, roosters van inmiddels overbodig geworden gevelkacheltjes worden uitgekapt en eerder lapwerk van reeds verwijderde roosters wordt weer gesloopt. Kennelijk moeten de gevels er weer als nieuw uit gaan zien.

Nu heb ik best wat over voor een fraaier uitzicht, maar dit kan toch nooit zoveel schelen dat ik al dat lawaai van pneumatische apparatuur wel best vind. En 's morgens om half acht wordt ik er al helemaal niet vrolijk van, waarom kunnen ze niet om een uur of 10 beginnen als normale mensen AOW en WAO'ers ook wakker zijn?

Geen opmerkingen: