woensdag, juli 23, 2008

Klusser - WoW week 30-2008

Hij keek naar de stapel stenen. Wat een werk zou het worden om die allemaal netjes af te bikken zodat hij ze kon hergebruiken. Maar dat was van later zorg.

Hij moest dat stof aanpakken voor moeder de vrouw thuis kwam. Ze steunde hem weliswaar altijd in zijn doe-het-zelf plannen, maar op de rotzooi zat ze nu niet bepaald te wachten.

En deze keer was het wel heel erg. Zijn hand streek over de leuning van de bank. Het kraste dus hield hij verschrikt weer op. Dat werd met een vochtige doek aan de gang. Op de vloer lag nog veel meer steengruis. Zou de stofzuiger daar tegen kunnen of moest hij dat allemaal met stoffer en blik opvegen?

Hij schudde zijn hoofd. Zoals wel vaker gebeurde had hij teveel hooi op zijn vork genomen en nu zat hij met de gebakken peren. Het stof zat overal en of hij dit weer keurig in orde zou kunnen maken was nog maar de vraag. Het was een mooi idee geweest: als hij de deur meer naar voren verplaatste had je veel meer ruimte in de kamer dan met die deur in het midden.

Ze had hem gewaarschuwd, maar hij had er om gelachen. Wie was hier nu de klusser. Hij keek naar de scheuren in het plafond en constateerde dat ze gelijk had: het was een dragende muur.

Hij moest toch maar eerst een paar balkjes eronder zetten om de boel te ondersteunen voor er nog meer naar beneden kwam.


(Dit verhaal werd geschreven in het kader van Write on Wednesday. Iedere overeenkomst met bestaande personen of voorvallen berust louter op toeval. © Frans54)
De opdracht en de spelregels van Write on Wednesday vind je nog steeds bij Marloes.

Geen opmerkingen: