woensdag, juli 23, 2008

Komkommers en post.

Ik heb gisteren de kennissen waar ik dinsdag altijd eet maar blij gemaakt met vijf komkommers want zelf kon ik niet tegen de oogst op eten (met 8 kinderen komen ze echt wel op).

De komkommertijd leidt echter niet alleen tot een overvloedige oogst van komkommers: het blijkt ook hét moment bij uitstek voor politici om losse flodders af te vuren en luchtballonnen op te laten. Naast de "pensioenleeftijd naar 70 jaar" knaller van Donner kreeg CDA'er Joop Atsma natte dromen van regentonsubsidie, keurt CDA'er Sander de Rouwe APK op zaterdag zijn tijd waardig, wil CU'er Ernst Cramer dat de met planten meegelifte tijgermuggen de doodsteek wordt toegebracht en heeft bij de SP'ster Sharon Gesthuizen de mening postgevat dat nieuwkomers op de postmarkt beter op de aan hen toevertrouwde stukken moeten passen.

Die nieuwkomers laten namelijk blijkens een heuse tip die SP'er Gesthuizen ontving uit Papendrecht de post wel eens - tenminste toch één keer - onbeheerd achter in de openbare ruimte.

I've got news for you Sharon Gesthuizen: dat doet TNT en deed voorheen de PTT ook, en al zolang als ik me kan herinneren. Hun bezorgers zetten ook hun fiets op straat neer en nemen alleen het pakketje voor dat stukje postcode mee door de straat of in de flat. Dat is wel zo efficiënt: bij rijtjeshuizen steeds die fiets 10 meter verslepen en meenemen tot de voordeur of hem de trap naar de hal van de flat mee opslepen is nogal tijdrovend (en in het geval van die flat waarschijnlijk ook slecht voor de rug en in strijd met de ARBO-regels). Of zou het de bedoeling zijn dat er voortaan twee man op ronde gaat: een om de post te bezorgen en een om de fiets te bewaken?

Deze week zijn de jaarlijkse ballonfeesten in Joure (voor wie tussen 23 en 27 juli nog een dag zonder invulling heeft misschien een aardige tip) en die hetelucht ballonnen doen het in het algemeen een stuk beter - en ogen een stuk fraaier - dan de misbaksels vol gebakken lucht die sommige politici menen te moeten oplaten om het door de vakantie vierende collega's achtergelaten gat te vullen.

Bron

Geen opmerkingen: