woensdag, oktober 22, 2008

Herfstkleuren.

Nu kan ik natuurlijk net als iedereen herfstbladeren op de foto gaan zetten of rijtjes bomen die fraai in allerlei kleuren getooid zijn. Er zijn echter ook andere herfstkleuren. Die van de planten die wel nog bloeien of zelfs nu pas in bloei komen.


In mijn tuin kan ik daarvoor nog kiezen uit een groot aantal planten. In de korenbloem verschijnen nog steeds nieuwe bloemen. De afrikaantjes doen het nog prima, hoewel ze er wat rommelig uit beginnen te zien. De asters zorgen nog steeds voor een blauw vlak in de border, het mooiste is er echter wel van af.

Langs het tuinpad staat overal de alyssum nog volop in bloei en ook de "Rosa the fairy" weet voorlopig nog van geen ophouden. In de lavendel verschijnen zelfs nieuwe bloeiende toppen en net als vorig jaar zitten er ineens weer een stel knoppen in klaproos.

De Chinese anemoon begint nu pas goed in bloei te komen en de primulaatjes beginnen net aan hun najaarsbloei. De lavatera kan het ook niet laten en bloeide de afgelopen jaren door de zachte winter zelfs door tot in het voorjaar.

Ook de plantenbakken beginnen wat kaler te worden maar toch zorgen begonia's en geraniums nog voor wat kleur. De fuchsia heeft lak aan het jaargetijde en blijft vrolijk nieuwe bellen aanmaken.

En tot slot de Tricyrtus (paddelelie, armelui's orchidee), die mij geschonken werd als zijnde een Tr. hirta maar die blijkens de informatie op internet een Tr. formosana is, zorgt voor een uitbundige kleurige vlek in de tuin. Helaas lukte het door de wind die de dunne stelen behoorlijk deed bewegen niet om er een goede foto van te maken dus als jullie ze willen zien moet je maar even hier kijken.

Ook van sommige andere planten wilde foto's maken door de wind niet echt lukken, maar ik heb er genoeg om hier een kleurrijk logje van te maken dat bewijst dat je in de herfst niet alleen op bladeren en paddenstoelen bent aangewezen voor wat kleur in je leven.

Geen opmerkingen: