woensdag, december 31, 2008

Doorbakken/uitgebakken.

Het bakwerk zit er op: ik was vanmorgen vroeg wakker (zes uur) zodat ik ook wat vroeger klaar was dan andere jaren: om kwart voor drie kon ik de stekker van de frituurpan uit het stopcontact trekken.

Tegen die tijd was het volgende omgetoverd in hapjes voor vanavond: 33 eieren, 1,2 liter melk, 2 ons krenten, 2 ons rozijnen, 1 kilo bloem, 1,5 kilo zelfrijzend bakmeel, 4 flesjes oud bruin,1 potje citroenrasp, 10 bananen, 8 goudreinetten, 2 blikken ananasschijven en één bus poedersuiker. Het ruimt aardig op zo in de keuken.

Dit resulteerde in: 40 naturel oliebollen, 39 krenten/rozijnen oliebollen, 40 ananasflappen, 50 bananenflappen en 50 appelflappen.

Zouden we genoeg hebben met een man/vrouw/kind of 15?

Wat rest is het afwassen en opruimen van een heleboel keukenapparatuur en bestek. Dat komt morgen of overmorgen wel, voor vandaaf zijn niet alleen de bollen en flappen gaar maar ook ondergetekende.

Ondertussen hangen hier hele mooie berijpte spinnenwebben in de struiken. Ik heb er een aantal op de foto gezet dus als ik morgen nog enige puf heb zal ik die foto's uitzoeken en er hier een paar plaatsen. Als het vannacht maar niet zo mistig wordt als vorig jaar want dan wordt het lastig om nog weer thuis te komen, wordt het nog later dan al de bedoeling is. en zal er van die puf morgen wel weinig over zijn.

Geen opmerkingen: