dinsdag, december 16, 2008

Vertild.

De Amerikaan Madoff heeft zich wat vertild bij het opbouwen van zijn pyramide. Met tot gevolg dat er wereldwijd een bedrag van 50 miljard dollar (bijna 40 miljard euro) in die graftombe is verdwenen.

Ook Fortis Nederland heeft zijn steenje bijgedragen. Tot een bedrag dat op kan lopen tot 1 miljard euro. Volgens Fortis komen ze daardoor echter niet in de problemen.

Dat dank je de koekoek: Bos zal zijn investering van 16 miljard ongetwijfeld willen beschermen en dus ook dit bedrag wel weer ophoesten.

Waarmee de voorspelde prachtwinst bij de uiteindelijke verkoop van het geheel (Fortis Nederland en ABN-AMRO) weer een stuk minder waarschijnlijk wordt.

Nu we het toch over ABN-AMRO hebben: het stuk daarvan dat Bos nu in handen heeft zou hierbij geen verliezen hebben geleden, dat geldt echter niet voor het stuk dat door Royal Bank of Scotland is overgenomen. Bank Santander is in Europa naar het zich laat aanzien de grootse leverancier van stenen geweest. Stenen die de banken nu als een blok op de maag liggen.

Ergens merkwaardig dat diverse bankhotemetoten nu roepen dat mensen de constructie van Madoff met de hoge voorspelde winsten nooit hadden moeten vertrouwen, maar zelf er wel in investeerden of leningen gaven met aandelen in diezelfde constructie als onderpand.

Geen opmerkingen: