vrijdag, maart 13, 2009

Op zijn drukst en dan nog wat extra.

Zoals gebruikelijk is het de laatste twee weken voor 1 april weer een gekkenhuis met de belastingaangiftes. De komende twee weken moet er nog eens hetzelfde aantal uit dat ik in de afgelopen maand al verzorgt heb.

Om het nog wat drukker te maken had ik deze week ook mijn moeder weer op bezoek die gisteren weer vertrokken is met een ingevuld belastingformulier. Mij achterlatend met een voorjaarsklaar gemaakte tuin. Een tuin waarin de sneeuwklokjes inmiddels op hun laatste benen lijken te lopen (OK, op hun laatste steeltje lijken te staan) maar waarin diverse struiken en vaste planten al duidelijke tekenen van leven beginnen te vertonen. Na de sneeuwklokjes is het in de achtertuin nu tijd voor de krokussen waarvan nu een 75 a 100 donkerblauwe en een paar verdwaalde witte in bloei staan. Ook de mininarcissen schieten al aardig op, de eersten zijn al half open en als de zon vandaag nog wat meer wl schijnen dan hij vanmorgen deed zullen er ook daarvan wel de nodige helemaal open zijn.

De voortuin is een ander verhaal: die ligt op het noorden en krijgt dus weinig zon en is altijd redelijk vochtig. Dat schijnt veel planten niet goed te bekomen. Van de primula's is de helft verdwenen, de anderen bloeien wel maar toch een stuk minder dan vorig jaar. Om toch wat kleur aan die kant van het huis aan te brengen hebben we dus maar vier strijkerskwartetten een plekje in de voortuin gegeven. Totaal dus 16 viooltjes in 8 verschillende kleuren zorgen daar nu dus voor een voorjaarsachtige noot.

Alsof ik nog niet genoeg te doen had is zaterdag de ledenvergadering van de motorclub, waarvoor we woensdag nog een laatste bestuursvergadering hadden. Inmiddels liggen de contributienota's klaar zodat deze zaterdag uitgedeeld kunnen worden danwel maandag verzonden aan hen die niet aanwezig waren. Om het nog wat drukker te maken ligt bovendien de voorzitter in het ziekenhuis in verband met een rugoperatie zodat ik heel wat meer te doen heb tijdens de ledenvergadering dan alleen het financieel verslag over 2008 te presenteren en voorzover nog nodig toe te lichten. Ik heb vandaag tussen twee aangiftes door dus maar even wat spiekbriefjes gemaakt in de hoop zaterdag niets te vergeten dat wel geregeld of gemeld moet worden.

De volgende afspraak is voor 8 uur vanavond, dus ik zal eens zien of ik hier en daar nog wat van jullie recente logjes kan lezen voor het tijd wordt aan het avondeten te beginnen.

Geen opmerkingen: