woensdag, augustus 19, 2009

Kopen wat niet bestaat?

Ab Klink komt met een klinkende actie: grip op griep. Die moet er voor zorgen dat zo min mogelijk mensen in Nederland de Mexicaanse griep oplopen. Daarvoor komen er radio en tv spotjes en een folder met informatie en tips hoe besmetting zo goed mogelijk te voorkomen. Die folder gaat a.s. vrijdag huis-aan-huis verspreidt worden (de oudpapier handelaren zullen blij zijn met Ab).

Op internet is het foldertje nu al te bewonderen. En volgens dat foldertje zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Ab verkondigt bij monde van dit foldertje in de ene alinea dat er nog geen vaccin is tegen deze griep om een alinea later te beweren dat de overheid genoeg vaccins heeft ingekocht. Toch knap om iets niet bestaands in te kopen.

Ik heb het vanmiddag bij verschillende winkels geprobeerd en mag blij zijn dat ze de jongens met de dwangbuis niet op hebben laten draven. Alleen bij de boekhandel hadden in eerste instantie wat meer begrip. Als ik de titel en/of het ISBN nummer wist zouden ze het in de computer zetten en werd het voor mij gereserveerd zodra het uitkwam. Kopen kon echter echt nog niet. Toen ik vertelde dat ik alleen maar wist dat er aan dat boek gewerkt werd maar dat ik geen flauw idee had of het ooit af zou komen, hoe het dan zou heten en of het wel een goed boek werd zakte echter ook daar het begrip al snel naar het nulpunt.

Geen opmerkingen: