woensdag, augustus 05, 2009

Valt best mee toch.

Het journaal wist te melden dat de afgelopen tien jaar de prijzen van dierentuinen, pretparken en dergelijke met circa 70% gestegen waren. Terwijl de inflatie over die jaren 24% heeft bedragen. Men gunde daarna ook nog iemand van de koepelorganisatie van pretparken een weerwoord.

Die vond dat het best mee viel: men had natuurlijk de prijzen zoals die in bijvoorbeeld de folders staan vergeleken. En we moesten natuurlijk wel rekening houden met het feit dat veel mensen door allerlei acties met korting binnenkomen. Dat bleek dan om 20 - 30 % van de bezoekers te gaan, 70 - 80 % betaald dus wel degelijk die prijs uit het foldertje.

Bovendien moet deze meneer niet heel slim iets anders gaan vergeten: ook tien jaar geleden waren er allerlei acties waarmee je korting kreeg of bijvoorbeeld het vierde kaartje gratis. Hij moet dus niet ineens het kortingskaartje van nu gaan vergelijken met de folderprijs van tien jaar geleden want daarmee is hij zichzelf toch wel erg aan het rijk rekenen. Niet appels met peren gaan vergelijken: of van het kaartje van nu en van 10 jaar geleden de volle prijs of in beide gevallen de prijs met korting vergelijken.

En ik heb ernstig het vermoeden dat die 70% dan nog steeds stevig overeind blijft.

Geen opmerkingen: