vrijdag, september 11, 2009

Vakantiewerk.

Vakanties zijn niet goed voor mij. Ik kom er altijd redelijk uitgeput en in een wat rammelende conditie van terug. Nu scheelt het dat ik na zo'n vakantie niet aan het werk hoef, maar even rustig de tijd kan nemen om weer bij te komen. Maar misschien moet ik er toch eens over gaan denken om tijdens vakanties iets minder enthousiast te gaan wandelen, toch wat langer uit te slapen en niet meer in een tentje te kruipen maar een wat degelijker en warmer onderdak op te zoeken.

Want hoewel het de hele week prima weer was werd het 's nachts af en toe toch wel behoorlijk fris. Reden om op een gegeven moment dus maar een fleecedeken aan te schaffen en die onder de slaapzak op het luchtbed te leggen. Dat scheelde een hoop.

Later in de week kregen we wel een paar buitjes maar veel stelde het niet voor en de temperatuur bleef prima. Beter zelfs dan in het begin van de week toen het met 34+ graden eigenlijk té warm was. Om die reden gingen we dan ook op maandag al naar het kurbad in Bentheim (wat we anders pas op woensdag of donderdag doen) waar het water in het buitenbad met een temperatuur van 32 graden heerlijk fris aanvoelde bij die temperaturen.

Op de geïmproviseerde camping bij het inmiddels gesloten Freibad (net als vorig jaar werd ons weer verteld dat dit toch echt het laatste jaar was dat we daar terecht konden) heerste al snel een gezellige drukte, wat sommige mensen niet weerhield van wat alternatieve activiteiten. Dat die niet onopgemerkt bleven daar kregen ze later in de week de bewijzen van.

Ook de inkopen werden niet vergeten. Deels om de inwendige mens te versterken, gelukkig hadden we een prima kok bij ons die op de foto bezig is voor zeven man drie kilo gemarineerde speklapjes bruin te bakken (hij bakte het wel vaker bruin, alleen met zichzelf wilde het niet zo lukken) en deels om de kledingkast weer goed aan te vullen.

Bij ondermeer de KiK werd flink ingeslagen, wat voor mij resulteerde in 6 t-shirts met korte mouw, 4 met lange mouw en 3 flanellen overhemden voor de komende herfst en winter. De schade? Alles bij elkaar zesendertig euro. Ook werd nog een flinke voorraad 5 liter cans limonade ingeslagen en het schap met drilpudding leeggeroofd (waar je in Nederland meestal alleen de frambozensmaak aantreft is die pudding in Duitsland in allerlei smaken te vinden). Op de radiomarkt werd tenslotte nog een flinke voorraad batterijen - voor mij zelf en een paar kennissen - ingeslagen: 3 oplaadbare 9V blokjes voor zeven euro is echt geen geld.

Op de een of andere manier zien we altijd weer kans om ondanks het opeten van de meegesleepte voorraden ieder jaar weer met meer terug te komen als waarmee we vertrokken. Dat ik ter sponsoring van de organisatie altijd flink wat loten van de tombola koop en daardoor alleen al twee tassen met prijzen en prijsjes mee terug moet slepen helpt dan bepaald niet om de hoeveelheid bagage te beperken.

Ik heb me, ondanks de naweeën, prima vermaakt en ga volgend jaar dan ook gegarandeerd weer mee.

Geen opmerkingen: