zaterdag, september 12, 2009

Wat leuk: post.

De meeste post die ik krijg betreft rekeningen, afschriften van de bank en tijdschriften die ik krijg omdat ik ergens lid of klant van ben en waarvan de meeste mij bar weinig interesseren. Leuker wordt het al met kaartjes en blauwe enveloppen betreft(ik krijg meestal geld terug en anders zijn het formulieren van iemand anders die ik tegen een zakcentje in mag vullen).

Vandaag was de post echter extra leuk. Allereerst een enveloppe van de Postcodeloterij.De inhoud was niet bijster verrassend (ze hadden het twee dagen eerder al per email aangekondigd), maar wel leuk: ik kon een halve liter Ben&Jerry's gratis ophalen. Omdat de videotheek waar dat ophalen kon gebeuren zo ongeveer op de route van de pizzeria naar mijn huis ligt heb ik me het dessert bij de pizzeria uitgespaard en op de terugweg mijn halve liter ijs (die inmiddels een kwart liter is geworden) opgehaald.

De tweede enveloppe was van het UWV. Meestal zijn die niet bijster interessant, ze melden bijvoorbeeld dat mijn netto uitkering deze maand een cent hoger of lager is dan de maand ervoor, maar deze keer bevatte de enveloppe een aangename verrassing.

Omdat ik een WAO uitkering heb en voor meer dan 35% arbeidsongeschikt ben krijg ik de tegemoetkoming die de arbeidsongeschiktheidsaftrek moet vervangen deze maand overgemaakt. Toch mooi een extraatje (*) van driehonderdvijftig euro. Ik moet maar eens na gaan denken wat ik daarvan ga doen.

Misschien eind volgende week, als ik in Brabant ben tijdens de Open Ateliers Oosterhout, toch eens een leuk doekje zien te scoren van - na aftrek van de reiskosten - een euro of driehonderd? We zullen zien.

(*) een extraatje dat ik natuurlijk wel zelf betaal door het wegvallen van die aftrek wat netto een nadeel van € 344,82 oplevert (op basis van die aftrekpost in 2008 en een IB tarief van 42%, als je er nog wat inflatiecorrectie overheen rekent kom je al snel tekort hieraan).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

order tramadol online tramadol 50mg pain killer - tramadol online no prescription

Anoniem zei

purchase phentermine order phentermine 30 mg - phentermine online legal