woensdag, december 02, 2009

CDA'ers in het kruis getast.

Het schijnt dat, zonder dat ik daar enig vermoeden van had, het kruis op de mijter van Sinterklaas aan het verdwijnen is. Volgens de een een kwestie van artistieke vrijheid van de ontwerper van het kostuum, volgens de ander omdat men een multi-etnische (wat een woord) Sinterklaas wilde, volgens weer een ander omdat dat kruis aanstoot zou geven onder moslims (moeten we de begraafplaats op de Grebbeberg dan ook maar met de grond gelijk maken?).

Het CDA blijkt hier nu zeer verbolgen over en heeft naar aanleiding hiervan zelfs kamervragen gesteld. Rijkelijk laat overigens: de mijter in Amsterdam waar het allemaal mee begonnen zou zijn is al sinds 2006 in gebruik.

Mij zal het eigenlijk een r..zorg zijn: iedereen doet maar gewoon wat hem het beste lijkt. Ik vraag me echter wel af of er in de angst wie dan ook aanstoot te geven niet geregeld behoorlijk doorgeschoten wordt. Geen kruis op de mijter omdat moslims er aanstoot aan zouden kunnen nemen (in mijn omgeving nog nooit iets van gemerkt, sommige vieren het niet, andere wel, maar niemand heeft ooit iets over dat kruis gezegd) valt wat mij betreft in dezelfde categorie als negerzoenen die geen negerzoenen meer mogen heten(wat ze ook op die doos zetten, voor mij blijven het toch negerzoenen, zoals moorkoppen moorkoppen blijven en ik ook andere benamingen die niet meer zouden kunnen gewoon blijf gebruiken). Als ik die categorie op mijn log zou voeren had die deze naam gekregen: "Belacheloos"

Geen opmerkingen: