woensdag, april 21, 2010

WE300 21-04-2010

Op de tast zocht hij zijn weg door de steeg. Het was een gezellige avond geweest met zijn maten. Ze hadden wat geklaverjast, een potje biljart gespeeld en vooral veel potjes bier gedronken. Verbazingwekkend hoe snel de avond voorbij was gevlogen. Zonder dat hij het in de gaten had was het weer veel te laat geworden. Totaal onverwacht riep Gerrit “Twee uur, tijd voor de laatste ronde heren”.

Eenmaal buiten kon hij het sleuteltje van de fiets nergens vinden. Misschien maar goed ook, hij was al eens in een rozenperk van de gemeente beland. Hij besloot te gaan lopen. Daar zou hij van opfrissen, misschien had ze dan niet in de gaten dat het vanavond behoorlijk uit de hand was gelopen met de consumpties.

Waarom snoeiden die mensen nooit de heg? Hij kreeg constant takken in zijn gezicht. Hij taste naar de muur aan de rechterkant van de steeg. Die bleek verder weg te staan dan hij dacht. Nu hij toch tegen de muur hing rustte hij gelijk maar even uit.

Verder maar weer, daar was het tuinhekje. Hij struikelde de tuin in over een kinderfietsje. “Sssst” riep hij, schrok toen zelf van het geluid. Waarom klonk alles zo luid in de nacht? Als hij maar stil genoeg was sliep ze misschien door. Scheelde een hoop gezeur.

Iets pakte hem bij de keel. Hij sloeg wild in het rond. Iemand sloeg hem met een natte lap. Nou, als ze zo wilden dan speelde hij wel mee. Hij haalde uit en kreeg nu een natte lap in zijn nek. Wild greep hij in het rond, wie flikte hem dit, hij kreeg hem wel!

Zijn handen raakten ergens in verward en hij viel. Terwijl de omvergerukte droogmolen over hem heen zakte dacht hij in een moment van helderheid “Oh ja, maandag: wasdag”.

WE300 staat voor "Woord exact 300", een schrijfopdracht waarbij het de bedoeling is een verhaal over het opgegeven woord te schrijven van exact 300 woorden en zonder het opgegeven woord in het verhaal te noemen.De opdracht en de spelregels vind je bij Plato

Geen opmerkingen: