donderdag, december 09, 2010

Reageren.

Het gebeurt de laatste tijd geregeld dat mensen hun reactie als "Guest" geplaatst zien worden. Ofwel doordat ze hier nieuw zijn, ofwel omdat ze een keer de koekjestrommel leeggegooid hebben waardoor hun gegeven niet meer automatisch ingevuld worden.

Ik heb het reageergeval nu zo ingesteld dat het invullen van een naam verplicht is. Hopelijk lost dat het probleem op.

Dan moet het natuurlijk wel voor iedereen duidelijk zijn waar die naam ingevuld moet worden. En dat is bij HALO/Echo kennelijk niet voor iedereen direct duidelijk. Daarom even kort de werkwijze van HALO/Echo:

Boven het reactieveld staat een veld "Van", met daarachter een veld waarin of je naam al ingevuld is als je hier eerder was, of waarin de tekst staat "Jouw naam (verplicht)". Als je dit veld aanklikt kun je je naam invullen. Klik je het veld ervoor (met de tekst "Van") aan dan krijg je een lijst die diverse mogelijkheden biedt waaronder die om de URL van je eigen log achter te laten.

Hopelijk is het allemaal duidelijk en worden onbedoeld anonieme reacties nu verleden tijd (bewust anoniem reageren blijft wel mogelijk: gewoon een kwestie van "iets" invullen in het naamveld, maar is in principe niet de bedoeling. Anonieme reacties lopen derhalve een vergroot risico op verwijdering)

Geen opmerkingen: