woensdag, december 08, 2010

Niet weg.

Waar ik maandag nog hoop had dat met nog een dag dooi de sneeuwrestanten verdwenen zouden zijn werd die hoop vervolgens begraven onder een nieuwe portie koude en mist. Gisteren is het de hele dag nooit boven de -3 geweest en ook vandaag beweert de thermometer nog steeds dat het -2 is. Wat wel verdwenen is: de mist. Die hangt nu in de bomen, over daken en auto's en aan al het andere dat zich niet te veel beweegt.


Het levert wel weer fraaie plaatjes op. Waarvan ik een aantal bij dit logje met jullie deel. Het uitzicht over Drachten vanaf de bovenverdieping is in ieder geval prachtig. Zelfs de tuinhibiscus, die zich vlak bij het meeste vogelvoer bevindt en waar dus voortdurend vogeltjes in rondhippen die veel van de rijp er af schudden, ziet er van bovenaf bijzonder fraai uit.


Ook de vogeltjes vermaken zich nog steeds prima met strooivoer, voerderplank, vetblokken en pindakorf. Ze worden ook steeds minder schrikachtig als er iemand met een vreemd apparaat voor zijn hoofd voor het raam komt staan. En het aantal soorten neemt nog steeds toe: vandaag kon ik een houtduif aan de lijst toevoegen.
Ook in detail levert de rijp fraaie plaatjes op. witberijpte blaadjes van de azalea, een witbestoven conifeer, takjes van de sering voorzien van een wit dekentje, het is allemaal dankbaar materiaal voor een fotograaf. En nog dichterbij wordt het nog mooier, kun je de naaldjes van ijskristallen op de takken zien of de wonderlijke patronen die op het deksel van de afvalcontainer zijn verschenen.
Iets minder dankbaar is dan weer de fuchsia. Het is een winterharde soort en in zachte winters hebben ze wel eens de hele winter doorgebloeid, maar nu hanger er weliswaar nog wat bevroren en verkleurde bloemetjes aan, maar zodra alles ontdooid is zal het wel een kale boel worden.

Geen opmerkingen: