maandag, december 06, 2010

Weg.

De Sint is weer vertrokken. Na de Nederlandse bevolking aangezet te hebben tot het uitgeven van 3% meer dan vorig jaar. En dat ondanks de crisis.

Die koopwoede moet natuurlijk niet de kans krijgen om in te zakken, dus is vanmorgen in allerlei winkels te zien hoe druk gesleept wordt met van alles en nog wat om de Sint definitief in zijn graf (het is vandaag zijn sterfdag - niet zoals vaak gedacht wordt zijn verjaardag) te leggen zodat de Kerstman alle ruimte krijgt.

Ik doe aan geen van beiden iets maar toch kreeg ik zaterdag een cadeautje bezorgt door TNT (ze werkten zowaar) namelijk een agenda voor het nieuwe jaar. Citrientje had een tijdje geleden voor haar vaste lezers een verloting georganiseerd van een agenda in een door haarzelf gemaakte en prachtig geborduurde omslag. Omdat er vlinders op stonden had ik me ook gemeld als gegadigde en laat ik nu nog gewonnen hebben ook. De verzending bleek prima getimed voor de Sinterklaas en in het echt ziet hij er nog mooier uit dan op het beeldscherm. Citrientje: bedankt.

Wat ook bijna weg is: de sneeuw. Op plaatsen waar veel gelopen of gereden wordt of waar de zon zich laat zien ligt al bijna niets meer. Wat er nog wel ligt vormt echter op veel plaatsen nog wel gevaarlijk gladde plekken. Van mij mag het dus wel even iets harder gaan dooien, maar als ik het weerbericht zie ben ik bang dat we daarvoor toch minimaal tot vrijdag moeten wachten.

Op meer beschutte plekken waar de zon niet komt is overigens nog genoeg sneeuw aanwezig, maar het allermooiste is er meestal wel af.

En ondertussen heb ik de lijst met adressen voor de kerstkaarten opgezocht, een stapel kaarten klaargelegd en een voorraadje decemberzegels ingeslagen. Kunnen die kaarten tegen het einde van de week ook weg.

Geen opmerkingen: