donderdag, februari 03, 2011

Kwiebus.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de strippenkaart in Friesland eind vorig jaar geheel zou verdwijnen. De provincie gaf zelfs al voor die datum de busmaatschappij opdracht om als het niet mogelijk was met de OV-chipkaart te betalen de mensen gratis mee te nemen.

Inmiddels is het een en ander uitgesteld. Er komen namelijk ook veel bussen van de maatschappijen die in Groningen en Drente rijden in Friesland en die waren er helemaal nog niet klaar voor. Voor reizen met die bussen zou dus de strippenkaart toch nog noodzakelijk blijven.

De kwiebusQ-buzz, die het vervoer in Friesland regelt, lijkt nu dat uitstel aan te grijpen om het reizen met de OV-chipkaart voorlopig maar helemaal onmogelijk te maken. In de bussen die ik gebruik - voornamelijk die naar Heerenveen of Groningen - zijn namelijk de apparaten om in- en uit te checken, die veelal wel degelijk aanwezig zijn, buiten dienst en kon ik alleen met de strippenkaart mee. Ik vermoed dat het dan op andere lijnen van kwiebusQ-buzz wel niet anders zal zijn.

Dat lijkt mij toch niet helemaal wat de provincie met het uitstel voor ogen had.

Ik heb er in ieder geval spijt van dat ik vanwege de naderende verdwijning van de strippenkaart die OV-chipkaart in gebruik heb genomen: nu heb ik dus dubbel geld voorgeschoten aan de vervoerders: 1 x in de vorm van saldo op de chip en 1x door een strippenkaart aan te (moeten) schaffen.

Geen opmerkingen: