donderdag, april 28, 2011

Nog meer bezigheden.

Merendeels nog steeds in de tuin. De bloembakken zijn inmiddels beplant. De komkommerplanten en de courgette staan in de grond. Tomaten moet ik morgen nog ophalen: die waren eerder deze week uitverkocht maar zouden vrijdag weer binnen komen.

Inmiddels komen bietjes, worteltjes, radijsjes, snijbiet, sjalotjes en tuinbonen goed op (dankzij dagelijks sproeien: de boel was veel te droog zodat er in eerste instantie helemaal niets gebeurde) en staan de aardbeien vol in bloei (ook die moeten dus dagelijks een met de tuinslang veroorzaakte bui hebben anders zetten ze nauwelijks vrucht en blijft wat er aan komt van miniatuurformaat).

De eerste, binnen opgekweekte, sperciebonen staan ook in de tuin en een volgende lichting is ook gezaaid. De pompoenen zijn van hun kweekpotjes naar wat grotere huisvesting overgebracht. Morgen het groenlof verspenen en wat eenjarige zomerbloeiers in potjes gaan zaaien.

Ik vermaak me wel, houd alleen weinig tijd over om wat anders te doen.

Toch moet dat ook nog even: nadat we hier jaren een vrijmarkt hadden die helemaal geen vrijmarkt was (aangewezen gebied waar je voor een staanplaats moest betalen) had men vorig jaar verzonnen dat in verband met het jubileum van Beatrix een echte vrijmarkt door het hele voetgangersgebied van het centrum wel aardig zou zijn. Kennelijk is dat goed bevallen, want ook dit jaar wordt het weer op die manier georganiseerd.

Dus ga ik weer wat spullen daar naar toe slepen in de hoop het een en ander dat ongebruikt in de weg staat te staan te kunnen verkopen. Helaas heeft degene die me vorig jaar met de auto bracht de auto momenteel kapot dus moet ik zien hoeveel ik op een steekwagentje achter mij aan kan slepen. Dat zal met een bananendoos of vier wel ophouden, dus morgen maar eens aan het sorteren zodat ik zoveel mogelijk spullen mee neem die een beetje vlot te verkopen zijn. Als het heel vlot gaat kan ik dan misschien nog een keer een tweede portie op halen en anders mag Hart in Friesland (een kringloopwinkel waarvan de opbrengsten naar goede doelen gaan) mij binnenkort van het een en ander aan overtallige stereoapparatuur, geluidsboxen en een grenen tweepersoonsbed verlossen zodat ik mijn hobbykamer weer als zodanig kan gebruiken.

Geen opmerkingen: